Entry-header image

Destinacija

Petrčane

Mjesto Petrčane, smješteno je u neposrednoj blizini Zadra, najvećeg grada u regiji te povijesnog gradića Nina.

Zadarska regija

Zadarska regija

Najveća vrijednost ove regije proizlazi iz činjenice da je primorsko-otočna i da je priroda u ovom dijelu Jadrana bila osobito darežljiva. Klimatske karakteristike vrlo su povoljne, prevladava tipična mediteranska klima čija su obilježja blage zime te vruća ljeta s minimalnim padalinama.

Zadar - Pozdrav suncu

Zadar

Najveći grad u regiji može se pohvaliti titulom europske destinacije 2016. godine. Zadar nije samo turistička destinacija već jedna od žila kucavica dalmatinske obale.

Nin

Gradić Nin je jedan od najstarijih  na istočnoj obali Jadrana. Utemeljen u 9. st. pr. Kr., Nin je bio važno pomorsko i trgovačko središte, a iz doba antičkog Rima tu se nalaze ostaci  najvećeg hrama na ovom području koji datira iz 1. stoljeća.


Pag

Otok Pag je jedan od najrazvijenijih hrvatskih otoka s bogatom kulturnom baštinom. Najpoznatiji je po tradiciji izrade čipke i nošnje pa se tako paška čipka našla i na UNESCO-ovoj listi zaštićenih nematerijalnih dobara.

Zadarski arhipelag

Bogatstvo zadarske regije jest i skupina od preko stotinu otoka i otočića. Veći otoci poput Dugog otoka, Ugljana ili Pašmana dobro su povezani brodskim vezama s gradom Zadrom, a oni manji nenaseljeni čije je skrivene uvale i plaže moguće posjetiti privatnim plovilima.

Hrvatska turistička zajednica